Vraag hier uw horeca prijslijst aan

U ontvangt direct een mailtje!

Wij hebben uw gegevens succesvol ontvangen!

U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl

Sluit dit venster

Vraag hier uw consumenten prijslijst aan

U ontvangt direct een mailtje!

Wij hebben uw gegevens succesvol ontvangen!

U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl

Sluit dit venster

Chateau Fonrand_boerbanner

Wijnmaker

Château Fonrand

De Belgische Comtesse Sibylle de Boismorel vertrok jaren geleden naar Carpentras in de Rhône om op Château Fonrand te gaan wonen. Haar droom was eigen wijnen van de oude wijnstokken op dit domaine. Een geluk dat ze pal naast de gepassioneerde wijnmakers Daan en Elvira van Dijkman woont. Zij helpen haar van druif tot fles met de productie van haar wijnen. Daan en Elvira plukken alles met de hand. Het is hard werken een wijngaard. Alleen het druiven plukken al leek Comtesse Sibylle de Boismorel een onmogelijke opgave, laat staan het wijnmaken. Dat laatste pakt Daan van Dijkman op een bijna scheikundige manier aan. Niets wordt aan het toeval overgelaten en de ontwikkeling van de wijnen wordt nauwkeurig gevolgd met microscoop en pincet. Ja de natuur mag zijn gang gaan in zijn natuurlijke wijnen, maar ze worden wel goed in de gaten gehouden door deze Nederlanders.

KLEIZAND EN KALKZAND

CHÂTEAU FONRAND

ROUGE VIEILLES VIGNES (BIO)

Bodem:

kleizand en kalkzand met stenen van de helling van Mont Ventoux

Druiven:

Grenache 50%; Carignan 50%. De Grenache stokken dateren van 1902.

Oogst:

vroeg in de ochtend (voor de koelte) handgeplukt

Onze selectie:

de druiven worden gedeeltelijk ontsteeld en gekneusd en in temperatuur gecontroleerde roestvrij stalen cuves in ongeveer
20 dagen vergist. Ongeveer 25% van de wijn kreeg een houtrijping van 10 maanden. Wijn is wel biologisch gemaakt, maar nog niet gecertificeerd.

KLEIZAND EN KALKZAND

CHÂTEAU FONRAND

TRADITION ROUGE (BIO) AOC CÔTES DU VENTOUX

Bodem:

kleizand en kalkzand met stenen van de helling van Mont Ventoux

Druiven:

Grenache 35%, Syrah 30%, Mouvèdre 20%, Carignan 15%

Oogst:

vroeg in de ochtend (voor de koelte) handgeplukt

Onze selectie:

80% van de duiven worden ontsteeld, gedeeltelijk gekneusd; gedeeltelijke maceration carbonique; vergisting gedurende 2 weken op maximaal 32 graden; regelmatige remontage (rondpompen van wijn over de schillen voor maximale extractie). Wijn is wel biologisch gemaakt, maar nog niet gecertificeerd.

Uitgelicht

VOOR EEN NACHT INWEKEN WAARBIJ ALLEEN HET LEKSAP WORDT GEBRUIKT; VERGISTING GEDURENDE 2 WEKEN OP 16 GRADEN.

–CHÂTEAU FONRAND

ROSÉ (BIO) VDP DE MEDITERRANÉE

Bodem:

kleizand en kalkzand met stenen van de helling van Mont Ventoux

Druiven:

mourvèdre, grenache, syrah

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

voor een nacht inweken waarbij alleen het leksap wordt gebruikt; vergisting gedurende 2 weken op 16 graden.

Uitgelicht

MAÇERATION PELLICULAIRE, PNEUMATISCHE PERSING, STATISCHE DÉBOURBAGE, VERGISTING GEDURENDE 2 WEKEN OP 16 GRADEN

–CHÂTEAU FONRAND

BLANC (BIO)
VDP DE MEDITERRANÉE

Bodem:

kleizand en kalkzand met stenen van de helling van Mont Ventoux

Druiven:

Grenache, Viognier, Roussanne, Clairette, Rolle

Oogst:

vroeg in de ochtend (voor de koelte) handgeplukt

Onze selectie:

maçeration pelliculaire, pneumatische persing, statische débourbage, vergisting gedurende 2 weken op 16 graden; wijn blijft tot december/januari op lie