Vraag hier uw keykeg prijslijst aan

U ontvangt direct een mailtje!

Wij hebben uw gegevens succesvol ontvangen!

U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl

Sluit dit venster

Vraag de Rank prijslijst aan voor Key Keg

Vraag de Rank prijslijst aan voor Key Keg

Vraag de Rank prijslijst aan voor Key Keg

Vraag de Rank prijslijst aan voor Key Keg

Vraag de Rank prijslijst aan voor Key Keg

Vraag de Rank prijslijst aan voor Key Keg

Rank KeyKeg: biologische wijn direct van de boer in recyclebaar vat

Ondanks dat bier op tap de normaalste zaak van de wereld is, is wijn op tap voor veel horeca zaken nog bijzonder. Het serveren van wijn uit een vat is wél vanzelfsprekend op wijndomaines. Het schenken van wijn uit een vat brengt grote voordelen met zich mee voor de horeca ondernemer, de horeca medewerker en de wijndrinker.

“De Rank KeyKeg innovatie is dé manier om een biologisch glas wijn vanaf de boer op een zo duurzaam mogelijke manier in het glas te krijgen. Het is met afstand ook de meest efficiënte en meest constante manier om een glas wijn te serveren.”

Hoe werkt de Rank KeyKeg?

Rank KeyKegs zijn recyclebare vaten die werken volgens het bag-in-ball principe. De vaten hebben een inhoud van 20 liter en zijn aan te sluiten op iedere tap. Voor het tappen is niet per se stikstof nodig, er kan zelfs met perslucht getapt worden. Het vat wordt vol lucht gepompt en de zak wordt leeg gedrukt. De wijn komt niet in aanraking met het tapgas of met zuurstof. De wijn is 30 keer langer in topconditie dan in een fles. Alle lege Rank KeyKeg vaten worden na gebruik gerecycled tot producten die in horeca zaken te gebruiken zijn. Van een logo tot onderzetters. Originele en gepersonaliseerde merchandise producten maken het zero waste principe ook voor gasten tastbaar.

Wat zijn de voordelen van de Rank KeyKeg?

Eén Rank KeyKeg van 20 liter vervangt 26 flessen wijn en dat brengt een scala aan voordelen met zich mee:

Innovatie op het gebied van duurzaamheid

Met de Rank KeyKeg vaten is het mogelijk om wijnen die op een natuurlijke manier gemaakt is, ook de meest natuurlijke manier te verpakken. Een verpakking die zo weinig mogelijk impact achter laat in de natuur.

Wijnoptap
Foto wijntap

Minder handelingen

De Rank KeyKeg minimaliseert de handelingen in de horeca zaak zelf. Het slepen met dozen en flessen wordt vervangen door het aansluiten van één KeyKeg na 160 glazen wijn. Het in en uit de koeling halen, het openen en sluiten en het naar de glasbak wegbrengen van flessen is ook verleden tijd.

Al die handelingen die niet meer nodig zijn, zorgen er ook voor dat een wijnglas met hogere snelheid en efficiëncy uitgeserveerd kan worden. Dat is met name voor horeca locaties met echte piekmomenten in de bezoekers aantallen een belangrijk voordeel.

Het ontwerp van de KeyKeg heeft nog een paar mooie bijkomstigheden. Doordat één KeyKeg veel minder ruimte in beslag neemt dan 26 flessen wijn, bespaar je direct op ruimte. Verder is de KeyKeg niet te breken en bijna niet kapot te krijgen.

Kostenbesparing

Minder handelingen zorgen ook voor minder kosten. De voordelen van de Rank KeyKeg beginnen al bij de wijnboer. Het afvullen en etiketteren van flessen is een tijdrovende bezigheid en de wijnboer bespaart kosten voor de aanschaf van flessen, kurken en dozen. Verder is het transport naar Nederland bijna de helft goedkoper, omdat op één pallet niet 450 liter, maar 800 liter vervoerd kan worden naar Nederland. Ook de logistieke kosten naar de horeca zaak en de kosten voor de afvoer van glas en papierafval kunnen bespaard worden. En dan hebben we de kostenbesparing op manuren in de horeca zaak nog niet meegerekend.

Kostenbesparing door een efficiënter uitschenken van de wijn via een tap is ook mogelijk. Afhankelijk van het tapsysteem, is het mogelijk de hoeveelheden zo af te stellen dat er nooit meer te veel in een glas geschonken wordt. Daarnaast is het exact aantal geserveerde glazen in kaart te brengen door koppeling met een tap registratie systeem.

Minimaliseert oxidatie en wijnverspilling

Ongeveer 80% van de wijn in een restaurant wordt per glas verkocht. Wanneer een wijnfles geopend wordt is het een tikkende tijdbom die in korte tijd uitgeschonken moet worden voordat de wijn geoxideerd is. Daarom zijn de marges in een restaurant op de wijnen per glas ook hoger om deze kosten te verrekenen. Dit is met het gebruik van KeyKeg vaten niet meer nodig. Minder oxidatie heeft nog een belangrijk bijkomend voordeel, namelijk constante kwaliteit. De kwaliteit van een glas wijn is bij het eerste en het laatste glas hetzelfde. De KeyKeg wordt tot de laatste druppel leeg getapt en ook daar gaat geen wijn verloren.

De ervaring van horeca ondernemers en sommeliers

De ervaring is dat Rank KeyKeg bijzonder geschikt is voor horeca bedrijven die willen innoveren op het gebied van duurzaamheid en dit willen combineren met efficiënte en ook bedrijfseconomisch aantrekkelijke oplossingen. Aloha Bar Rotterdam is daar een goed voorbeeld van.

Rank Key Keg bij Aloha Bar Rotterdam

Bekijk onderstaand filmpje voor de ervaring van Aloha Bar Rotterdam met Key Keg. Hoe het praktische zaken soepeler laat verlopen. Hoe key keg past binnen de bewustwording die bij de circulaire economie hoort. Waarom juist natuurlijke wijnen geschikt zijn voor key keg vaten.

“Rank KeyKeg helpt ons in het efficiënter werken in de bar. Het grootste voordeel is de controle over de marges. Ik ervaar dit ook als voordeel voor de klant, die nooit meer te weinig wijn in het glas krijgt.”

Femke Snijders, eigenaresse Aloha Bar Rotterdam

Bekijk onderstaand filmpje voor de ervaring van Aloha Bar Rotterdam met Rank KeyKeg. Hoe het praktische zaken soepeler laat verlopen. Hoe Rank KeyKeg past binnen de circulaire economie. En waarom juist biologische wijnen geschikt zijn voor KeyKeg vaten.