Vraag hier uw horeca prijslijst aan

U ontvangt direct een mailtje!

Wij hebben uw gegevens succesvol ontvangen!

U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl

Sluit dit venster

Vraag hier uw consumenten prijslijst aan

U ontvangt direct een mailtje!

Wij hebben uw gegevens succesvol ontvangen!

U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl

Sluit dit venster

Mario Torelli_boerbanner

Wijnmaker

Mario Torelli

4 hectare van het domaine ligt op steile hellingen en het meeste daarvan zijn moscato druivenstokken. Zoon Gianfranco heeft 6 jaarlang in Alba degelijke ervaring opgedaan als wijnmaker. Zijn werk is wijnmaken en zijn hobby is piano spelen. Bezoekers van het domaine verrast hij met beide kunsten. Ze hebben ook veel met elkaar gemeend. Zeker bij het produceren van de verfijnde Moscato d’Asti. Het onderscheid tussen een uitstekende en gewone Moscato d’Asti zit in de nuances. Torelli voelt dat aan als geen ander en gaat heel precies te werk. De verleidelijke en kwetsbare aroma’s van de Moscato druif weet hij in de fles te krijgen. Een verleider en een romanticus dat is Gianfranco.

Uitgelicht

VOLLE, RONDE WIJN MET AROMA VAN ZACHT BOSFRUIT, KERSEN EN LICHTE KRUIDIGHEID (WITTE PEPER). IN DE ZEER LANGE AFDRONK VOL RIJPE KERSEN MET EEN HINT VAN LAURIER

–MARIO TORELLI

BRICCO DEI MANDORLI

Bodem:

kalk-mergel

Druiven:

barbera

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

vergisting in roestvrij stalen cuves.

KALKHEUVELS

ROVERO

PIEMONTE BRACHETTO DOC

Bodem:

kalkheuvels

Druiven:

brachetto d’acqui

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

na persing volgt een koude inweking van het druivensap gedurende een week. Daarna wordt het sap in de autoclave (gesloten vergistingstank) vergist tot 6% alcohol. Daarna wordt de gisting onderbroken door het wegfilteren van de resterende gistcellen en zo ontstaat er een verfrissende licht zoete en licht mousserende wijn met een laag alcoholpercentage.

Uitgelicht

HEEL AROMATISCH, WIT FRUIT IN DE SMAAK EN EEN VERLEIDELIJK LICHTE MOUSSE. ‘NECTAR VAN DE GODEN’ ZO NOEMEN ZE DE MOSCATO D’ASTI IN PIEMONTE.

–MARIO TORELLI

MOSCATO D’ASTI

Bodem:

kalk-mergel

Druiven:

moscato

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

Na persing wordt het druivensap vergist tot 2% alcohol. Daarna wordt de gisting gestopt door het wegfilteren van de gistcellen en wordt de wijn bewaard op een temperatuur van 0 graden. Voor de botteling wordt de vergisting in een autoclave (gesloten cuve) weer op gang gebracht totdat een alcoholpercentage van 5,5 is bereikt. Daarna worden de resterende gistcellen weer weg gefilterd, daardoor komt er een mousse in de wijn en blijft het alcohol percentage laag.

KALK-MERGEL

MARIO TORELLI

BARBERA BRICCO VECCHIO

Bodem:

kalk-mergel

Druiven:

barbera

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

na de vergisting van de Barbera druif, wordt de wijn twee jaar
gerijpt in kleine houten vaten.

Werken met paarden in de wijngaard (engelstalig)