Vraag hier uw horeca prijslijst aan

U ontvangt direct een mailtje!

Wij hebben uw gegevens succesvol ontvangen!

U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl

Sluit dit venster

Vraag hier uw consumenten prijslijst aan

U ontvangt direct een mailtje!

Wij hebben uw gegevens succesvol ontvangen!

U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl

Sluit dit venster

Sieur d'Arques Limoux_boerbanner

Wijnmaker

SIEUR D’ARQUES

De Champagne streek mag dan de naam hebben, de Limoux heeft het bubbels maken uitgevonden! In 1531 in Saint-Hilaire kwamen Benedictijnse monniken er bij toeval achter hoe je mousserende wijn maakt. 100 jaar voordat het Champagne gebied er lucht van kreeg. Het geheim was de tweede gisting op de fles. De Methode Traditionelle. De productiemethode is dus hetzelfde als in de Champagne en je bent niet de eerste als je deze Crémant de Limoux aanziet voor een goed gelukte champagne.

KLEI-ACHTIGE GROND

SIEUR D’ARQUES

CRÉMANT DE LIMOUX GRANDE CUVÉE 1531

Bodem:

klei-achtige grond, vermengd met grind

Druiven:

Chardonnay 70%, Chenin 20%, Pinot Noir 10%

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

Alleen tête de cuvée, oftewel alleen het sap van de eerste persing wordt gebruikt. De wijn wordt gemaakt volgens de traditionele
methode van mousserende wijn maken. Dus een tweede gisting op de fles van in dit geval minimaal 18 maanden.

l’amour à première vue