Vraag hier uw Rank wijn in vat prijslijst aan

U ontvangt direct een mailtje!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Wij hebben uw gegevens succesvol ontvangen!

U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl

Sluit dit venster

Vraag hier uw horeca prijslijst aan

U ontvangt direct een mailtje!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Wij hebben uw gegevens succesvol ontvangen!

U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl

Sluit dit venster

Vraag hier uw consumenten prijslijst aan

U ontvangt direct een mailtje!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Wij hebben uw gegevens succesvol ontvangen!

U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl

Sluit dit venster

Ontvang de Rank prijslijst voor horeca of wijn in vat

Wijntapsysteem

Femke Snijders

Eigenaresse Aloha Bar Rotterdam

“Rank KeyKeg helpt ons in het efficiënter werken in de bar. Het grootste voordeel is de controle over de marges. Ik ervaar dit ook als voordeel voor de klant, die nooit meer te weinig wijn in het glas krijgt.”

Cees van Casteren

Master of Wine, Flying Winemaker

“Met (biologische) Rank KeyKeg huiswijn bespaar je als horeca-ondernemer geld vanwege de lagere prijs, ook bespaart het indirect kosten door veel minder handling en verspilling. Daarnaast is het de meest milieuvriendelijke verpakking (recyclebaar) en blijft de kwaliteit van het product gegarandeerd. Wie wil er nog flessen als het met Rank Keykeg kan.”

Will Jansen

Eigenaar Bouillon Magazine

“Rank KeyKeg is het verhaal van de wijn en de wijnboer in een kwaliteitsvat. Rank is alleen Rank als er Rank op staat.”

Anja de Rijk

Eigenaar Buitenplaats de Plantage

“De grootste voordelen van Rank KeyKeg zijn geen emballage en de milieuvriendelijkheid. Eerlijk gezegd vind ik flessen voor huiswijn achterhaald.”

Rank wijn in vat

Het serveren van wijn uit een vat is vanzelfsprekend bij de wijnboer op het domaine. Met Rank in vat is dit ook mogelijk voor horeca ondernemers.

Het schenken van wijn uit vat brengt grote voordelen met zich mee. Het is met afstand de meest efficiënte en meest stabiele manier om wijn te verplaatsen en te serveren. Deze manier van wijn verpakken is uitermate geschikt voor wijn per glas en resulteert 0% oxidatie en 100% behoud kwaliteit. Gebaseerd op het wijn-in-zak principe is het ook na opening niet bereikbaar voor zuurstof. Zelfs aangesloten op een wijntapsysteem is de wijn nog minimaal een maand in perfecte conditie. Rank wijn in vat is aan te sluiten op ieder tapsysteem.

De wijnen van Rank wijn in vat worden gemaakt met zo min mogelijk onnodige toevoegingen, ook op het gebied van verpakking en transport. Rank wijn in vat zijn lichtgewicht vaten die na gebruik gerecycled worden tot nieuwe vaten. Een deel van het assortiment is biologisch en veganistisch gecertificeerd.

Wijn op tap
Wijn in vat

Wijntapsysteem

Rank wijn in vat is gemaakt van lichtgewicht, dubbelwandige vaten van polyethyleentereftalaat (PET), een Nederlands ontwerp genaamd KeyKeg, die op elke tapinstallatie in de horeca aangesloten kan worden. Voor het tappen is niet per se stikstof nodig, er kan zelfs met perslucht getapt worden. Het vat wordt vol lucht gepompt en de gelamineerde aluminium binnenzak die erin zit wordt leeg gedrukt (het bag-in-ball-principe). De wijn komt daardoor niet in aanraking met het tapgas of met zuurstof. Zo blijft de wijn in perfecte conditie ook na opening van het vat.

Voordelen van een wijntapsysteem

Vergeleken met flessen zijn de belangrijkste voordelen van het gebruik van een Rank wijntapsysteem:

Perfecte wijnkwaliteit

De kwaliteit van de wijn is van het eerste tot het laatste glas perfect. De wijn is na opening 30x langer in topconditie dan bij gebruik van een wijnfles.

Meer wijn

Een rankere manier van wijn inkopen: minder kosten voor verpakking en transport. Je betaalt vooral voor wijn.

Minder handelingen

Een daling op handelingen: minder gewicht en efficiëntere en lichtere verpakking zorgt voor minder handelingen door het personeel. Een beter gebruik van ruimte: geen losse flessen en de verpakking van tapwijn neemt veel minder ruimte in beslag.

Minder afval

Duurzame oplossing voor afval: geen lege flessen, kurken afval en delen van de verpakkingen worden gerecycled.

Tijdwinst

Een efficiëntere manier van wijn serveren: meer snelheid in het uitserveren en daardoor blijft er aandacht en tijd over voor gastvrijheid.

Meer rendement

Door een wijntapsysteem te gebruiken met precieze dosering en registratie van uitgeserveerde glazen, heb je meer grip op het wijnverbruik.

Wijntapsysteem op maat

Rank werkt samen met verschillende partners zodat we alle typen en uitvoeringen kunnen leveren voor wijn op tap. Een wijntapsysteem dat qua uitstraling aansluit bij de horecazaak. Daarnaast zijn er mogelijkheden om precies te registeren hoeveel glazen er aan wijn uitgeschonken wordt en de exacte hoeveelheid per glas te doseren. Doordat de temperatuur en hoeveelheid geautomatiseerd worden, is het zeker dat op deze punten de wijnbeleving perfect is.

Veel gestelde vragen

Hoe lang blijft de wijn goed na het aansluiten van een vat?

De smaak blijft minimaal een maand in perfecte conditie na aansluiting van het vat.

Is de smaak van de wijn net zo goed als bij wijn uit fles?

Doordat er geen licht en lucht bij de wijn komt blijft de wijn in vat beter in conditie dan in een fles.

Is de temperatuur van de wijn te beïnvloeden?

Wanneer de vaten in de koeling worden geplaatst zullen ze afkoelen. Dat gaat langzamer dan bij een fles. Datzelfde geldt voor opwarming.

Hoeveel kostenbesparing realiseer ik met wijn in vat?

De kostenbesparing op de inkoop is ongeveer 20%. Daarnaast bespaart het veel tijd en moeite van het personeel en dit is ook een kosten/energie besparing.

Heb ik minder derving met een wijntapsysteem?

Ja er is veel minder derving van wijn dan bij flessen. De vaten worden helemaal leeg getapt en daarnaast blijven er aan het einde van een dag geen restjes over die de volgende dag niet meer gebruikt worden.

Welke soorten wijn kan ik tappen?

Alle type wijnen kunnen getapt worden behalve mousserende wijnen met een tweede gisting op de fles, zoals Champagne, Cava of Crémant. De druk in het vat zou bij dit type mousserende wijn te hoog zijn.

Zit ik vast aan de wijnen van Rank?

Wanneer er gekozen wordt voor een bruikleen overeenkomst voor de tapinstallatie dan is dit in combinatie met de wijnen van Rank. In alle andere gevallen is er geen verplichting.

Vanaf hoeveel liter per week is dit systeem rendabel?

Bij 1 vat per week (ongeveer 27 flessen) van één wijn, is het voordeliger en sneller om met een wijntap te werken.

Is dit systeem duurzaam?

Vanwege het minimale gebruik van verpakkingsmateriaal en omdat al het materiaal gerecycled wordt, is het duurzamer dan flessen als transportmiddel voor wijn.

Hoeveel liter wijn gaat er in een vat?

In één vat gaat 20 liter wijn dat is bijna dezelfde hoeveelheid wijn als in 27 standaard wijnflessen.

Moeten er grote aanpassingen aan de bar gedaan worden?

Wanneer er een tapinstallatie aanwezig is in de bar die niet gebruikt wordt dan is het heel eenvoudig om dit aan te passen naar een wijntapsysteem. Deze service bieden we ook aan bij Rank. Wanneer er geen tapinstallatie aanwezig is dan kan er een nieuwe tap in de bar gebouwd worden of met een mobiele tap gewerkt worden.

Heb ik garantie op het wijntapsysteem?

Een wijntapsysteem wordt meestal in bruikleen geplaatst en valt onder garantie van Rank.

Is het systeem uitwisselbaar met andere aansluitingen?

Ja de wijntapinstallaties zijn om te bouwen naar bijvoorbeeld een biertapinstallatie en andersom.

Moet ik het systeem zelf regelmatig reinigen?

Er zijn gespecialiseerde bedrijven voor het reinigen van de bier- en wijntapinstallaties. Om de wijntap in goede conditie te houden is het aan te raden reiniging op deze manier te organiseren.

Kan ik een aangebroken fust omwisselen?

Ja het is mogelijk om een aangebroken fust te wisselen en een ander fust aan te sluiten. Het is in principe niet mogelijk om een aangebroken fust retour te sturen aan Rank. Of daar moet een bijzondere reden voor zijn.

Wil je meer weten?

Wilt u meer weten over Rank wijn in vat en/of over wijntapsystemen? Laat hieronder uw gegevens en wensen achter en we nemen binnen één werkdag contact met u op.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.