U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl
Sluit dit venster
U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl
Sluit dit venster
U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl
Sluit dit venster
Het serveren van wijn uit een vat is heel vanzelfsprekend bij de wijnboer op het domaine. Het schenken van wijn uit een vat brengt grote voordelen met zich mee voor de horeca ondernemer, de horeca medewerker en de wijndrinker.
Rank wijn in vat is dé nieuwe manier om een de wijn van de wijnmaker op een zo goed mogelijke manier in het glas te krijgen. Het is met afstand de meest efficiënte en meest stabiele manier om wijn te verplaatsen en te serveren.”
Rank gebruikt lichtgewicht, dubbelwandige vaten van polyethyleentereftalaat (PET), een Nederlands ontwerp genaamd KeyKeg, die op elke tapinstallatie in de horeca aangesloten kan worden. Voor het tappen is niet per se stikstof nodig, er kan zelfs met perslucht getapt worden. Het vat wordt vol lucht gepompt en de gelamineerde aluminium binnenzak die erin zit wordt leeg gedrukt (het bag-in-ball-principe). De wijn komt daardoor niet in aanraking met het tapgas of met zuurstof. Zo blijft de wijn op zijn best.
Horecazaken hebben veel baat bij Rank wijn in vat. Zo is het, naast die perfect behouden smaak, ook een stuk goedkoper dan wijn op fles. Flessen, etiketten en kurken zijn immers overbodig en met dezelfde ruimte kan er meer dan twee keer zoveel wijn worden vervoerd en opgeslagen. Daarnaast bespaart Rank wijn in vat veel tijd én afval: één vat van 20 liter vervangt 26 traditionele wijnflessen en horecapersoneel hoeft geen kurken te trekken, dozen te scheuren of glas naar de glasbak brengen. Alle aandacht gaat naar de gast, die snel en gestroomlijnd wordt bediend.
Waarom drinken we voornamelijk nog wijn uit fles? Omdat we dat zo gewend zijn. Omdat we – ten onrechte – denken dat er geen kwaliteitswijn uit de tap kan komen. Omdat de gast verwacht dat de wijn aan tafel wordt ontkurkt en geproefd. En omdat de sommelier of eigenaar dan weer denkt dat de gast nooit anders zou willen. Tijd voor een nuchtere blik. Voor vooruitgang. Rank wijn uit vat stelt horeca in staat betere wijn in te kopen met hetzelfde budget. Uiteindelijk profiteren de gasten daarvan, ook al moeten zij misschien even wennen aan het idee. In de praktijk blijkt dat gasten snel wennen en het idee van wijn tappen heel vanzelfsprekend vinden.
Via onze partners leveren we tegen aantrekkelijke prijzen ieder type wijntap. De tap kan helemaal op maat gemaakt worden naar uw persoonlijke voorkeuren. Verder is het mogelijk om uw bestaande tapinstallatie kosteloos om te laten bouwen tot wijntap. Meer informatie over wijntapsystemen vindt u hier.
Eén Rank vat van 20 liter vervangt 26 flessen wijn en dat brengt een scala aan voordelen met zich mee:
De Rank wijn in vat minimaliseert de handelingen in de horeca zaak zelf. Het slepen met dozen en flessen wordt vervangen door het aansluiten van één vat na 160 glazen wijn. Het in en uit de koeling halen, het openen en sluiten en het naar de glasbak wegbrengen van flessen is ook verleden tijd.
Al die handelingen die niet meer nodig zijn, zorgen er ook voor dat een wijnglas met hogere snelheid en efficiëntie uitgeserveerd kan worden. Dat is met name voor horeca locaties met echte piekmomenten in de bezoekers aantallen een belangrijk voordeel.
Het ontwerp van het vat heeft nog een paar mooie bijkomstigheden. Doordat één vat veel minder ruimte in beslag neemt dan 26 losse flessen wijn, bespaar je op ruimte. Verder zijn de vaten niet te breken en bijna niet kapot te krijgen.
Minder handelingen zorgen ook voor minder kosten. De voordelen van de Rank wijn in vat beginnen al bij de wijnboer. Het afvullen en etiketteren van flessen is een tijdrovende bezigheid en de wijnboer bespaart kosten voor de aanschaf van flessen, kurken en dozen. Verder is het transport naar Nederland bijna de helft goedkoper, omdat op één pallet niet 450 liter, maar 800 liter vervoerd kan worden naar Nederland. Ook de logistieke kosten naar de horeca zaak en de kosten voor de afvoer van glas en papierafval kunnen bespaard worden. En dan hebben we de kostenbesparing op manuren in de horeca zaak nog niet meegerekend.
Kostenbesparing door een efficiënter uitschenken van de wijn via een tap is ook mogelijk. Afhankelijk van het tapsysteem, is het mogelijk de hoeveelheden zo af te stellen dat er nooit meer te veel in een glas geschonken wordt. Daarnaast is het exact aantal geserveerde glazen in kaart te brengen door koppeling met een tap registratie systeem.
Ongeveer 80% van de wijn in een restaurant wordt per glas verkocht. Wanneer een wijnfles geopend wordt is het een tikkende tijdbom die in korte tijd uitgeschonken moet worden voordat de wijn geoxideerd is. Daarom zijn de marges in een restaurant op de wijnen per glas ook hoger om deze kosten te verrekenen. Dit is met het gebruik van Rank vaten niet meer nodig. Minder oxidatie heeft nog een belangrijk bijkomend voordeel, namelijk constante kwaliteit. De kwaliteit van een glas wijn is bij het eerste en het laatste glas hetzelfde. De vaten worden tot de laatste druppel leeg getapt en ook daar gaat geen wijn verloren.
Met de Rank vaten is het mogelijk om wijnen die op een natuurlijke manier gemaakt is, ook de meest natuurlijke manier te verpakken. Een verpakking die zo weinig mogelijk impact achter laat in de natuur. Er zijn meerdere biologisch en vegan gecertificeerde wijnen die Rank op deze manier aanbiedt.
De ervaring is dat Rank wijn in vat bijzonder geschikt is voor horeca bedrijven die de kwaliteit van de wijnen die op glas aangeboden worden willen verbeteren. Rank wijn in vat is daardoor geschikt voor het hele spectrum van horeca aanbieders, van sterrenzaken tot festivals.
Daarnaast is het een goede manier om te innoveren op het gebied van duurzaamheid in combinatie met verbeterde efficiënte en bedrijfseconomisch voordeel. Aloha Bar Rotterdam is daar een goed voorbeeld van.
Bekijk onderstaand filmpje voor de ervaring van Aloha Bar Rotterdam met Rank wijn in vat. Hoe het praktische zaken soepeler laat verlopen. Hoe Rank wijn in vat past binnen de bewustwording die bij de circulaire economie hoort. Waarom juist natuurlijke wijnen geschikt zijn voor deze vaten.