Vraag hier uw Rank wijn in vat prijslijst aan

U ontvangt direct een mailtje!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Wij hebben uw gegevens succesvol ontvangen!

U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl

Sluit dit venster

Vraag hier uw horeca prijslijst aan

U ontvangt direct een mailtje!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Wij hebben uw gegevens succesvol ontvangen!

U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl

Sluit dit venster

Vraag hier uw consumenten prijslijst aan

U ontvangt direct een mailtje!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Wij hebben uw gegevens succesvol ontvangen!

U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl

Sluit dit venster


Wijnmaker

Tibor Gal

De naam van deze wijn Bikaver (stierenbloed) komt van de legende dat 1552 een Turks leger van tienduizenden soldaten de stad Eger voor vijf weken belegerd had. De 2000 mannen en vrouwen in de stad besloten onder leiding van István Dobó dat aanvallen de enige oplossing was. Ze dronken stierenbloed gemengd met wijn en hadden daardoor bovenmenselijke kracht om de Turken te verslaan. Een nieuwe legende en een nieuwe wijn was geboren. Midden in Eger staat een standbeeld van István Dobó als eerbetoon.

Uitgelicht

20-30 DAGEN IN HOUTEN VATEN VERGIST, EEN RIJPING VAN DE AFZONDERLIJKE WIJNEN GEDURENDE 12-14 MAANDEN IN NIEUWE HOUTEN VATEN; NA HET MENGEN EEN HOUTRIJPING VOOR 6 MAANDEN

–TIBOR GAL

EGRI PINOT NOIR

Bodem:

tufsteen van de zuidelijke uitlopers van het Matra gebergte; overdag zonnig en warm ’s nachts een koele noorden wind

Druiven:

kekfrankos, syrah, kadarka en cabernet franc

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

20-30 dagen in houten vaten vergist, een rijping van de
afzonderlijke wijnen gedurende 12-14 maanden in nieuwe houten vaten; na het mengen een houtrijping voor 6 maanden

Uitgelicht

GEDURENDE 20-25 DAGEN IN HOUTEN VATEN VERGIST, GEVOLGD DOOR EEN RIJPING VAN 12-14 MAANDEN IN NIEUWE HOUTEN VATEN

–TIBOR GAL

EGRI PINOT NOIR

Bodem:

tufsteen van de zuidelijke uitlopers van het Matra gebergte; overdag zonnig en warm ’s nachts een koele noorden wind

Druiven:

pinot noir

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

ronde wijn met zacht fruit van bramen en blauwe bessen met aroma van zoethout, een laurierachtig bittertje in de afdronk.