Vraag hier uw horeca prijslijst aan

U ontvangt direct een mailtje!

Wij hebben uw gegevens succesvol ontvangen!

U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl

Sluit dit venster

Vraag hier uw consumenten prijslijst aan

U ontvangt direct een mailtje!

Wij hebben uw gegevens succesvol ontvangen!

U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl

Sluit dit venster

Importeur van natuurlijke
wijnen uit Europa

natuurlijk, biologisch
bio-dynamisch gemaakt

Vraag de Rank prijslijst aan voor consumenten of horeca

Importeur van natuurlijke
wijnen uit Europa

natuurlijk, biologisch
bio-dynamisch gemaakt

Vraag de Rank prijslijst aan voor consumenten of horeca

Importeur van natuurlijke
wijnen uit Europa

natuurlijk, biologisch
bio-dynamisch gemaakt

Vraag de Rank prijslijst aan voor consumenten of horeca

Importeur van natuurlijke
wijnen uit Europa

natuurlijk, biologisch
bio-dynamisch gemaakt

Vraag de Rank prijslijst aan voor consumenten of horeca

Vraag de Rank prijslijst aan voor consumenten of horeca

Uitgelicht

NA VERGISTING IN ROESTVRIJ STALEN CUVES BLIJFT DE WIJN TOT IN DECEMBER ‘SUR LIE’

–SERGE SERAFINI

AOC POUILLY FUMÉ

Bodem:

klei en kalk

Druiven:

sauvignon blanc

Oogst:

mechanisch

Onze selectie:

na vergisting in roestvrij stalen cuves blijft de wijn tot in december ‘sur lie’

KLEI EN KALK

KARINE EN CHRISTIAN LAUVERJAT

SANCERRE ROSÉ AOC

Bodem:

klei en kalk

Druiven:

pinot noir

Oogst:

mechanisch

Onze selectie:

saignée rosé, vergist in roestvrij stalen cuves

KALKHOUDENDE LEEM

PETIT ROUBIÉ

PAYS D’HÉRAULT IGP PETIT BLANC

Bodem:

kalkhoudende leem

Druiven:

Sauvignon blanc, Viognier, Muscat

Oogst:

mechanisch geoogst

Onze selectie:

Druiven worden voor het persen ontsteeld; de vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde geëmailleerde betonnen cuves op een temperatuur tussen 14 en 16 graden.

uitgelicht

VERGIST IN ROESTVRIJ STALEN CUVES GEDURENDE 30 DAGEN OP 16 - 18 GRADEN; DAARNA TERUGKOELING TOT -4 GRADEN OM WIJNSTEENZUUR TE LATEN KRISTALLISEREN

–KARINE EN CHRISTIAN LAUVERJAT

SANCERRE BLANC AOC

Bodem:

klei en kalk

Druiven:

sauvignon blanc

Oogst:

mechanisch

Onze selectie:

Vergist in roestvrij stalen cuves gedurende 30 dagen op 16 - 18 graden; daarna terugkoeling tot -4 graden om
wijnsteenzuur te laten kristalliseren

Uitgelicht

VERGISTING IN ROESTVRIJ STALEN CUVES; DAARNA 6 MAANDEN LAGERING IN DEELS VATEN EN DEELS FOUDRES

–KARINE EN CHRISTIAN LAUVERJAT

SANCERRE ROUGE AOC

Bodem:

klei en kalk

Druiven:

pinot noir

Oogst:

mechanisch

Onze selectie:

vergisting in roestvrij stalen cuves; daarna 6 maanden lagering in deels vaten en deels foudres

KLEI-KALK BODEM

BRUNO MICHEL

CHAMPAGNE CUVÉE ROSÉ

Bodem:

klei-kalk bodem

Druiven:

pinot meunier

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

de schillen van de Pinot Meunier druiven blijven na het persen heel even in contact met het sap om smaak en kleur af te geven (saignée rosé). de wijn heeft malolactische gisting ondergaan en is gedeeltelijk in kleine fusten gevinifieerd en houtgelagerd.

Uitgelicht

HELDER GELE WIJN MET AROMA’S VAN PERZIK, WAT BOTER MAAR VOLDOENDE FRISHEID EN EEN NOOTACHTIGE AFDRONK

DONATELLI JASCI

PECORINO ATTESO (BIO)

Bodem:

Druiven:

Oogst:

Onze selectie:

85% SYRAH, 15% GRENACHE

CHÂTEAU MARIS

MINERVOIS LA LIVINIÈRE AOC LA TOUGE

Bodem:

rotsachtig met klei en kalksteen

Druiven:

85% Syrah, 15% Grenache

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

de druiven worden, gebruik makend van natuurlijke gisten, vergist in betonnen cuves. Gedurende 12 maanden is 30% van de wijn gerijpt in barriques en 70% in houten fusten . De wijn is niet gefilterd.

LAND VAN KLASSIEKERS

Uitgelicht

EEN KRACHTPATSER MET EEN MOOIE AARDSE EN KRUIDIGE PINOT NOIR GEUR EN SMAAK.

–DOMAINE CHAPELLE

AOC POMMARD

Bodem:

zand-kalk

Druiven:

pinot noir

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

TIJDENS DE OOGST WORDEN DE DRUIVEN GESELECTEERD EN ONTSTEELD; EEN KOUDE INWEKING VAN 9 DAGEN EN EEN VERGISTING VAN 6 DAGEN; LAGERING OP HOUTEN VATEN; DE WIJN WERD NIET GEKLAARD EN GEFILTERD.

Uitgelicht

TIJDENS DE OOGST WORDEN DE DRUIVEN GESELECTEERD EN ONTSTEELD; EEN KOUDE INWEKING VAN 7 DAGEN EN EEN VERGISTING VAN 10 DAGEN; LAGERING OP HOUTEN VATEN (35% NIEUW)

–DOMAINE CHAPELLE

ALOXE CORTON (BIO)

Bodem:

zand-kalk

Druiven:

pinot noir 60 jaar oude stokken

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

tijdens de oogst worden de druiven geselecteerd en ontsteeld; een koude inweking van 7 dagen en een vergisting van 10 dagen; lagering op houten vaten (35% nieuw) ; de wijn werd niet geklaard en gefilterd.

ZAND-KALK

DOMAINE CHAPELLE

SANTENAY 1ER CRU BEAUREPAIRE

Bodem:

zand-kalk

Druiven:

Pinot Noir

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

Tijdens de oogst worden de druiven geselecteerd en ontsteeld; een koude inweking van 8 dagen en een vergisting van 10 dagen; lagering op houten vaten (30% nieuw) ; de wijn werd niet geklaard en gefilterd.

ZAND-KALK BODEM

DOMAINE CHAPELLE

SANTENAY ROUGE (BIO)

Bodem:

zand-kalk

Druiven:

Pinot Noir

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

een koude inweking van 4 dagen en daarna vergisting van 10 dagen en een lagering van 10 maanden in gedeeltelijk roestvrij stalen cuves en gedeeltelijk in houten vaten; de wijn wordt niet geklaard en gefilterd.

KLEI-KALK BODEM

BRUNO MICHEL

CHAMPAGNE BLANC DE BLANCS 1ER CRU

Bodem:

klei-kalk bodem, terroir de Pierry, lieu-dit Les Brousses, halverwege de helling

Druiven:

chardonnay

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

De wijn heeft malolactische gisting ondergaan en is gedeeltelijk in kleine fusten gevinifieerd en houtgelagerd. Het suikergehalte is maar 8 gram per liter, oftewel een Champagne Brut. Dat het ondanks het lage suikergehalte een super vriendelijke champagne is, komt door de klassieke manier van champagne maken die Bruno Michel er op nahoudt.

Uitgelicht

CHAMPAGNE MET EEN FIJNE MOUSSE, EEN NOOTACHTIGE GEUR EN EEN FRISSE EN ZACHTE SMAAK.

–BRUNO MICHEL

AOC CHAMPAGNE BRUT CUVÉE BLANCHE

Bodem:

klei en kalk

Druiven:

Pinot Meunier 50%, Chardonnay 50%

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

de wijn heeft malolactische gisting ondergaan en is in kleine fusten gevinifieerd. Een lagering in kleine vaten. Het suikergehalte is slechts tot 8 gram per liter, oftewel een Champagne Brut. Dat het ondanks het lage suikergehalte (brut) een super vriendelijke champagne is, komt door de klassieke manier van champagne maken die Bruno Michel er op nahoudt.

Uitgelicht

DE DRUIVEN WORDEN VERGIST EN 12 MAANDEN GERIJPT IN HOUTEN VATEN.

–DOMAINE
DE MAYRAC

MILLÉSIME
BLANC (BIO)

Bodem:

klei-kalkbodem van de Haute Vallée de Limoux.

Druiven:

chardonnay, chenin, mauzac

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

de druiven worden vergist en 12 maanden gerijpt in houten vaten.

MERGEL, KLEI EN KALK

CASTELLO DI TASSAROLO

GAVI FRIZZANTE DOCG

Bodem:

mergel, klei en kalk op een hoogte van 300 meter

Druiven:

cortese

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

de druiven worden licht geperst en deels vergist in roestvrij stalen cuves en deels in grote houten vaten. Tijdens het hele proces wordt geen sulfiet toegevoegd. Het koolzuurgas wordt net voor de botteling aan de wijn toegevoegd.

Uitgelicht

DE DRUIVEN WORDEN, MET NATUURLIJKE GISTEN, VERGIST IN BETONNEN CUVES. DE WIJN IS 12 MAANDEN IN HOUTEN FUSTEN GERIJPT EN IS NIET GEFILTERD.

–CHÂTEAU MARIS

ROUGE OLD SCHOOL

Bodem:

rotsachtig met klei en kalksteen

Druiven:

syrah, grenache

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

De druiven worden, met natuurlijke gisten, vergist in betonnen cuves. De wijn is 12 maanden in houten fusten gerijpt en is niet gefilterd.

Uitgelicht

DE DRUIVEN WORDEN VERGIST MET NATUURLIJKE GISTEN. TIJDENS HET HELE PROCES WORDT GEEN SULFIET TOEGEVOEGD.

–ROLAND PIGNARD

MORGON ZONDER TOEGEVOEGD ZWAVEL

Bodem:

klei met kiezel

Druiven:

gamay

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

de druiven worden vergist met natuurlijke gisten. tijdens het hele proces wordt geen sulfiet toegevoegd. voor de botteling wordt de wijn maar een heel klein beetje gefilterd.

MERGEL, KLEI EN KALK

CASTELLO DI TASSAROLO

SPINOLA GAVI DOCG

Bodem:

mergel, klei en kalk op een hoogte van 300 meter

Druiven:

cortese

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

de druiven worden licht geperst en deels vergist in roestvrij stalen cuves en deels in grote houten vaten. Tijdens het hele proces wordt geen sulfiet toegevoegd.

Uitgelicht

VOLLE, RONDE WIJN MET AROMA VAN ZACHT BOSFRUIT, KERSEN EN LICHTE KRUIDIGHEID (WITTE PEPER). IN DE ZEER LANGE AFDRONK VOL RIJPE KERSEN MET EEN HINT VAN LAURIER

–MARIO TORELLI

BRICCO DEI MANDORLI

Bodem:

kalk-mergel

Druiven:

barbera

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

vergisting in roestvrij stalen cuves.

LEEMACHTIGE KLEI

CLOS DU MOULIN

AOC BERGERAC BLANC

Bodem:

leemachtige klein

Druiven:

sauvignon blanc 20%, semillon 40%, muscadelle 40%

Oogst:

gedeeltelijk met de hand geoogst en op tri-tafels geselecteerd

Onze selectie:

vergisting en daarna 12 maanden lagering in eiken vaten.

KALKHEUVELS

ROVERO

PIEMONTE BRACHETTO DOC

Bodem:

kalkheuvels

Druiven:

brachetto d’acqui

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

na persing volgt een koude inweking van het druivensap gedurende een week. Daarna wordt het sap in de autoclave (gesloten vergistingstank) vergist tot 6% alcohol. Daarna wordt de gisting onderbroken door het wegfilteren van de resterende gistcellen en zo ontstaat er een verfrissende licht zoete en licht mousserende wijn met een laag alcoholpercentage.

Uitgelicht

HEEL AROMATISCH, WIT FRUIT IN DE SMAAK EN EEN VERLEIDELIJK LICHTE MOUSSE. ‘NECTAR VAN DE GODEN’ ZO NOEMEN ZE DE MOSCATO D’ASTI IN PIEMONTE.

–MARIO TORELLI

MOSCATO D’ASTI

Bodem:

kalk-mergel

Druiven:

moscato

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

Na persing wordt het druivensap vergist tot 2% alcohol. Daarna wordt de gisting gestopt door het wegfilteren van de gistcellen en wordt de wijn bewaard op een temperatuur van 0 graden. Voor de botteling wordt de vergisting in een autoclave (gesloten cuve) weer op gang gebracht totdat een alcoholpercentage van 5,5 is bereikt. Daarna worden de resterende gistcellen weer weg gefilterd, daardoor komt er een mousse in de wijn en blijft het alcohol percentage laag.

KALK-MERGEL

MARIO TORELLI

BARBERA BRICCO VECCHIO

Bodem:

kalk-mergel

Druiven:

barbera

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

na de vergisting van de Barbera druif, wordt de wijn twee jaar
gerijpt in kleine houten vaten.

Uitgelicht

VOOR DE VERGISTING WORDT 50% VAN DE DRUIVEN VOOR 4 UUR INGEWEEKT BIJ EEN TEMPERATUUR VAN 10 GRADEN. NA HET PERSEN WORDT HET SAP VERGIST IN ROESTVRIJ STALEN CUVES

–ROVERO

VILLA DRAGO SAUVIGNON

Bodem:

kalkheuvels

Druiven:

sauvignon blanc

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

voor de vergisting wordt 50% van de druiven voor 4 uur ingeweekt bij een temperatuur van 10 graden. na het persen wordt het sap
vergist in roestvrij stalen cuves en daarna 9 maanden gerijpt ‘sur lie’.

ONTDEK HONGARIJE

Uitgelicht

LICHT GEPERST EN GEFERMENTEERD IN ROESTVRIJSTALEN CUVES; OPVOEDING UITSLUITEND IN CUVES OM DE PRIMAIRE AROMA’S TE BEHOUDEN

–ROGER SABON

PLAISIR BLANC

Bodem:

klei/kalk aan de west zijde van de Rhône

Druiven:

Clairette,Grenache blanc, Bourboulenc

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

licht geperst en gefermenteerd in roestvrijstalen cuves; opvoeding uitsluitend in cuves om de primaire aroma’s te behouden.

HANDGEPLUKT

DONATELLI JASCI

MONTEPUL- CIANO D’ABRUZZO DOC ‘DOMINO’

Bodem:

wijngaarden liggen op 250 meter hoogte tussen de zee en de bergen

Druiven:

montepulciano

Oogst:

handgeplukt en de beste druiven worden eruit geselecteerd

Onze selectie:

de druiven worden zacht geperst en onder gecontroleerde temperatuur vergist in grote houten fusten. daarna 6 maanden gerijpt in barriques.

MET DE HAND GEOOGST

DONATELLI JASCI

MONTEPUL- CIANO D’ABRUZZO

Bodem:

wijngaarden liggen op 250 meter hoogte tussen de zee en de bergen

Druiven:

montepulciano

Oogst:

met de hand geoogst

Onze selectie:

de druiven worden zacht geperst en onder gecontroleerde temperatuur vergist en gerijpt in gedeeltelijk betonnen vaten en gedeeltelijk in roestvrij stalen vaten.

Uitgelicht

DE DRUIVEN WORDEN ZACHT GEPERST EN OP EEN CONSTANTE TEMPERATUUR VERGIST IN BARRIQUES EN DAARNA 6 MAANDEN GERIJPT IN GROTE HOUTEN

DONATELLI JASCI

CHARDONNAY ORO DI DIANA

Bodem:

wijngaarden liggen op 250 meter hoogte tussen de zee en de bergen

Druiven:

chardonnay

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

de druiven worden zacht geperst en op een constante temperatuur vergist in barriques en daarna 6 maanden gerijpt in grote houten
vaten

KALKHOUDENDE
LEEM

PETIT ROUBIÉ

SAUVIGNON BLANC

Bodem:

kalkhoudende leem

Druiven:

sauvignon blanc

Oogst:

mechanisch geoogst

Onze selectie:

druiven worden voor het persen ontsteeld; de vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde geëmailleerde betonnen cuves op een temperatuur tussen 14 en 16 graden

MERGEL EN KIEZEL ONDERGROND

DOMAINE CHAPELLE

SANTENAY BLANC (BIO)

Bodem:

mergel met ondergrond van kiezel

Druiven:

chardonnay

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

directe persing en vergisting en lagering in houten vaten met
wekelijks battonage tot de malolactische gisting.

Uitgelicht

20-30 DAGEN IN HOUTEN VATEN VERGIST, EEN RIJPING VAN DE AFZONDERLIJKE WIJNEN GEDURENDE 12-14 MAANDEN IN NIEUWE HOUTEN VATEN; NA HET MENGEN EEN HOUTRIJPING VOOR 6 MAANDEN

–TIBOR GAL

EGRI PINOT NOIR

Bodem:

tufsteen van de zuidelijke uitlopers van het Matra gebergte; overdag zonnig en warm ’s nachts een koele noorden wind

Druiven:

kekfrankos, syrah, kadarka en cabernet franc

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

20-30 dagen in houten vaten vergist, een rijping van de
afzonderlijke wijnen gedurende 12-14 maanden in nieuwe houten vaten; na het mengen een houtrijping voor 6 maanden

Uitgelicht

GEDURENDE 20-25 DAGEN IN HOUTEN VATEN VERGIST, GEVOLGD DOOR EEN RIJPING VAN 12-14 MAANDEN IN NIEUWE HOUTEN VATEN

–TIBOR GAL

EGRI PINOT NOIR

Bodem:

tufsteen van de zuidelijke uitlopers van het Matra gebergte; overdag zonnig en warm ’s nachts een koele noorden wind

Druiven:

pinot noir

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

ronde wijn met zacht fruit van bramen en blauwe bessen met aroma van zoethout, een laurierachtig bittertje in de afdronk.

KLEI EN TUFSTEEN

OROSZ GABOR

TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS

Bodem:

klei en tufsteen

Druiven:

furmint, hárslevelü

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

door edele rotting aangetaste druiven worden toegevoegd aan onvergiste druivenmost en daarna geperst en langzaam vergist
(minimaal 12 maanden) en een paar jaar in houten vaten gerijpt.

Uitgelicht

VERGISTING IN ROESTVRIJ STALEN CUVES GEDURENDE 1 MAAND; DAARNA 12 MAANDEN LAGERING IN EIKEN VATEN

–CHÂTEAU LANGLAIS

AOC PUISSEGUIN SAINT-EMILION

Bodem:

klei, kiezel, kalk

Druiven:

merlot 70%, cabernet franc 20%, cabernet sauvignon 10%

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

vergisting in roestvrij stalen cuves gedurende 1 maand; daarna 12 maanden lagering in eiken vaten

Uitgelicht

INTENS ROOD KERSENFRUIT MET MOOIE MINERALITEIT EN EEN HINT VAN PRUIMEN EN LAURIER.

–CHÂTEAU COUJAN

CUVÉE TRADITION

Bodem:

zand en grind op een zeldzame versteende koraal bodem

Druiven:

Grenache, Mourvèdre, Syrah, Cinsault

Oogst:

machinaal

Onze selectie:

de druiven worden ontsteeld en vergist in betonnen cuves

KLEIZAND EN
KALKZAND

PETIT
ROUBIÉ

MERLOT, PAYS D’HÉRAULT IGP

Bodem:

kalkhoudende leem

Druiven:

merlot

Oogst:

mechanisch geoogst

Onze selectie:

druiven worden voor het persen ontsteeld; de vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde geëmailleerde betonnen
cuves

KLEI, KALK EN ZANDSTEEN

CHÂTEAU COUJAN

CÉPAGE ROLLE 2011 COTEAUX DE MURVIEL

Bodem:

klei, kalk en zandsteen

Druiven:

Rolle (Vermentino)

Oogst:

machinaal

Onze selectie:

na een maceration pelliculaire worden de druiven geperst en vergist in roestvrij stalen cuves met 6 weken ‘sur lie’.

Uitgelicht

VAN DEZE WIJN WORDT JAARLIJKS SLECHTS 2 VATEN VAN 600 LITER GEMAAKT, WAARVAN SLECHTS ÉÉN VAT (800 FLESSEN) OP DE MARKT KOMT.

–ROGER SABON

SECRET DES SABONS

Bodem:

Twee kleine percelen, waarop de wijnstokken geplant zijn door grootvader Séraphin Sabon.

Druiven:

geheim

Oogst:

handgeplukt en zorgvuldig geselecteerd

Onze selectie:

van deze wijn wordt jaarlijks slechts 2 vaten van 600 liter gemaakt,
waarvan slechts één vat (800 flessen) op de markt komt.

Uitgelicht

AROMATISCHE WIJN MET AROMA’S VAN WITTE BLOEMEN, PEER EN PERZIK, KARDEMOM. IN DE SMAAK LICHT VETTIG MET GELE APPEL FRISSE ZUREN.

–VALENTIN ZUSSLIN

PINOT AUXERROIS ZUSSLIN (BIO)

Bodem:

klei/kalkbodem

Druiven:

pinot auxerrois

Oogst:

handgeplukt en geselecteerd op rijpheid

Onze selectie:

vergisting in roestvrij stalen cuves; geen gebruik van kunstmatige gisten; opvoeding sur lie.

KLEI-ACHTIGE GROND

SIEUR D’ARQUES

CRÉMANT DE LIMOUX GRANDE CUVÉE 1531

Bodem:

klei-achtige grond, vermengd met grind

Druiven:

Chardonnay 70%, Chenin 20%, Pinot Noir 10%

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

Alleen tête de cuvée, oftewel alleen het sap van de eerste persing wordt gebruikt. De wijn wordt gemaakt volgens de traditionele
methode van mousserende wijn maken. Dus een tweede gisting op de fles van in dit geval minimaal 18 maanden.

Uitgelicht

TOEGANKELIJKE WIJN MET AROMA’S VAN ZACHT ROOD FRUIT, EEN KLEIN BEETJE LAURIER EN EEN UITBUNDIG SMAAKPALLET VAN ROOD FRUIT, KRUIDNAGEL EN ZELFS CEDER EN LAVENDEL.

–GRAND CORBIÈRE

MERLOT (BIO)

Bodem:

zand met kiezel. Op 1.30 meter diepte een grondwaterspiegel met zilt water

Druiven:

merlot

Oogst:

’s nachts en handgeplukt

Onze selectie:

koele inweking, vergist in een betonnen cuve op 19 graden

ZAND MET KIEZEL

GRAND CORBIÈRE

ROSÉ L’OR DES SABLES VIGNOBLES BARBIER

Bodem:

zand met kiezel. Op 1.30 meter diepte een grondwaterspiegel met zilt water

Druiven:

chardonnay

Oogst:

’s nachts en handgeplukt

Onze selectie:

langzame persing continu onder Co2 koele inweking gedurende 5 dagen, vergisting gedurende 25 dagen in een betonnen cuve op 16
graden; daarna gedurende twee maanden twee-wekelijkse battonage

Uitgelicht

KOELE INWEKING, VERGIST IN EEN BETONNEN CUVE OP 16 GRADEN; GEDURENDE TWEE MAANDEN TWEE-WEKELIJKSE BATTONAGE EN LICHTE HOUTRIJPING

–GRAND CORBIÈRE

CHARDONNAY (BIO)

Bodem:

zand met kiezel. Op 1.30 meter diepte een grondwaterspiegel met zilt water

Druiven:

chardonnay

Oogst:

’s nachts en handgeplukt

Onze selectie:

koele inweking, vergist in een betonnen cuve op 16 graden;
gedurende twee maanden twee-wekelijkse battonage en lichte houtrijping

KLEI/KALK EN ROLKEIEN

ROGER SABON

CHAPELLE DE MAILLAC LIRAC AOC

Bodem:

klei/kalk en rolkeien

Druiven:

grenache, syrah, mourvèdre, cinsault

Oogst:

handgeplukt en zorgvuldig geselecteerd

Onze selectie:

volledig ontsteeld en vergist in temperatuur gecontroleerde cuves; opvoeding in grote houten foudres en 600 liter vaten.

PROEF HET GOEDE LEVEN

KLEIZAND EN KALKZAND

CHÂTEAU FONRAND

ROUGE VIEILLES VIGNES (BIO)

Bodem:

kleizand en kalkzand met stenen van de helling van Mont Ventoux

Druiven:

Grenache 50%; Carignan 50%. De Grenache stokken dateren van 1902.

Oogst:

vroeg in de ochtend (voor de koelte) handgeplukt

Onze selectie:

de druiven worden gedeeltelijk ontsteeld en gekneusd en in temperatuur gecontroleerde roestvrij stalen cuves in ongeveer
20 dagen vergist. Ongeveer 25% van de wijn kreeg een houtrijping van 10 maanden. Wijn is wel biologisch gemaakt, maar nog niet gecertificeerd.

Uitgelicht

TRADITIONELE VERGISTING GEDURENDE 18 – 21 DAGEN EN DAARNA LAGERING IN ROESTVRIJ STALEN CUVES

–CHÂTEAU BARRÉJAT

MADIRAN CUVÉE DES VIEUX CEPS

Bodem:

zanderige leemgrond met zwarte kiezel

Druiven:

80% tannat van uitzonderlijk oude stokken; tot wel 200 jaar oud! 20% Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon

Oogst:

door groene oogst wordt de opbrengst laag gehouden 50 hl/ha en handgeplukt

Onze selectie:

21 – 25 dagen vergisting en daarna lagering in nieuwe houten vaten voor 12 maanden

Uitgelicht

STEVIGE WIJN MET RIJKE AROMA’S VAN KLEIN ROOD BOSFRUIT. SOEPELE EN LANGE AFDRONK

–CHÂTEAU BARRÉJAT

MADIRAN TRADITION DENIS CAPMARTIN

Bodem:

zanderige leemgrond met zwarte kiezel

Druiven:

60% tannat en 40% cabernet franc en cabernet sauvignon

Oogst:

door groene oogst wordt de opbrengst laag gehouden 50 – 60 hl/ha en handgeplukt

Onze selectie:

traditionele vergisting gedurende 18 – 21 dagen en daarna lagering in roestvrij stalen cuves

ZAND EN KLEI/KALK

ROGER SABON

CHÂTEAUNEUF DU PAPE BLANC

Bodem:

zand en klei/kalk

Druiven:

roussanne, clairette, bourboulenc, grenache blanc

Oogst:

handgeplukt en zorgvuldig geselecteerd

Onze selectie:

langzame vergisting in houten fusten

KLEIZAND EN KALKZAND

CHÂTEAU FONRAND

TRADITION ROUGE (BIO) AOC CÔTES DU VENTOUX

Bodem:

kleizand en kalkzand met stenen van de helling van Mont Ventoux

Druiven:

Grenache 35%, Syrah 30%, Mouvèdre 20%, Carignan 15%

Oogst:

vroeg in de ochtend (voor de koelte) handgeplukt

Onze selectie:

80% van de duiven worden ontsteeld, gedeeltelijk gekneusd; gedeeltelijke maceration carbonique; vergisting gedurende 2 weken op maximaal 32 graden; regelmatige remontage (rondpompen van wijn over de schillen voor maximale extractie). Wijn is wel biologisch gemaakt, maar nog niet gecertificeerd.

Uitgelicht

VOOR EEN NACHT INWEKEN WAARBIJ ALLEEN HET LEKSAP WORDT GEBRUIKT; VERGISTING GEDURENDE 2 WEKEN OP 16 GRADEN.

–CHÂTEAU FONRAND

ROSÉ (BIO) VDP DE MEDITERRANÉE

Bodem:

kleizand en kalkzand met stenen van de helling van Mont Ventoux

Druiven:

mourvèdre, grenache, syrah

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

voor een nacht inweken waarbij alleen het leksap wordt gebruikt; vergisting gedurende 2 weken op 16 graden.

Uitgelicht

MAÇERATION PELLICULAIRE, PNEUMATISCHE PERSING, STATISCHE DÉBOURBAGE, VERGISTING GEDURENDE 2 WEKEN OP 16 GRADEN

–CHÂTEAU FONRAND

BLANC (BIO)
VDP DE MEDITERRANÉE

Bodem:

kleizand en kalkzand met stenen van de helling van Mont Ventoux

Druiven:

Grenache, Viognier, Roussanne, Clairette, Rolle

Oogst:

vroeg in de ochtend (voor de koelte) handgeplukt

Onze selectie:

maçeration pelliculaire, pneumatische persing, statische débourbage, vergisting gedurende 2 weken op 16 graden; wijn blijft tot december/januari op lie

VULCANISCHE HEUVEL

SZEREMLEY

ZEUS DESSERT

Bodem:

vulcanische heuvel aan de noordkant van het Balaton meer

Druiven:

zeus, een kruising van bouvier en ezerjó

Oogst:

late harvest en handgeplukt

Onze selectie:

vergisting in roestvrij stalen fusten; daarna lagering in grote fusten.

Uitgelicht

DROGE MINERALE WIJN (VULCANISCH TERROIR), AROMA’S VAN WITTE BLOEMEN, KRUIDIGHEID EN EEN LANGE AFDRONK.

–SZEREMLEY

PINOT GRIS

Bodem:

vulcanische heuvel aan de noordkant van het Balaton meer

Druiven:

pinot gris (Szürkebarát)

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

vergisting in roestvrij stalen fusten; daarna lagering in grote fusten.

VULCANISCHE HEUVEL

SZEREMLEY

PINOT GRIS LINDENHOFF SELECTION

Bodem:

vulcanische heuvel aan de noordkant van het Balaton meer

Druiven:

pinot gris (Szürkebarát)

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

vergisting in roestvrij stalen fusten en een deel op barriques daarna lagering in grote houten fusten.

Uitgelicht

VERGISTING IN ROESTVRIJ STALEN FUSTEN; DAARNA LAGERING IN GROTE FUSTEN.

SZEREMLEY

RIESLING SELECTION

Bodem:

vulcanische heuvel aan de noordkant van het Balaton meer

Druiven:

olaszriesling (ook wel genoemd Italian riesling) en rijn riesling

Oogst:

handgeplukt

Onze selectie:

vergisting in roestvrij stalen fusten; daarna lagering in grote fusten.

ARINARNOA

DOMAINE DE MAYRAC

LE FANTASQUE (BIO)

Bodem:

Klei-kalkbodem van de Haute Vallée de Limoux.

Druiven:

Arinarnoa

Oogst:

Handgeplukt

Onze selectie:

De druiven worden in roestvrij stalen tanks vergist en 6 maanden gerijpt. Daarna een houtlagering van 9 maanden in Franse en
Amerikaanse eiken vaten.

KALKHOUDENDE LEEM

PETIT ROUBIÉ

PICPOUL DE PINET (BIO)

Bodem:

kalkhoudende leem

Druiven:

picpoul

Oogst:

mechanisch geoogst

Onze selectie:

druiven worden voor het persen ontsteeld; de vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde geëmailleerde betonnen
cuves op een temperatuur tussen 14 en 16 graden

KLEI/KALK EN ROLKEIEN

ROGER SABON

CHÂTEAUNEUF DU PAPE ROUGE

Bodem:

klei/kalk en rolkeien

Druiven:

grenache, syrah, cinsault

Oogst:

handgeplukt en zorgvuldig geselecteerd

Onze selectie:

ontsteeld en vergist in temperatuur gecontroleerde cuves houtopvoeding gedurende 12 tot 15 maanden, vooral in foudres en gedeeltelijk in barriques

Uitgelicht

ONTSTEELD EN VERGIST IN TEMPERATUUR GECONTROLEERDE CUVES OPVOEDING ALLEEN IN CUVES OM DE PRIMAIRE AROMA’S TE BEHOUDEN.

–ROGER SABON

CÔTES DU
RHÔNE

Bodem:

klei/kalk aan de westkant van de Rhône

Druiven:

grenache, cinsault, syrah

Oogst:

handgeplukt en zorgvuldig geselecteerd

Onze selectie:

ontsteeld en vergist in temperatuur gecontroleerde cuves; opvoeding alleen in cuves om de primaire aroma’s te behouden.