U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl
Sluit dit venster
U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl
Sluit dit venster
U krijgt van ons een mail met daarin de prijslijst. Mocht u in de tussentijd nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via info@rankwijn.nl
Sluit dit venster
NA VERGISTING IN ROESTVRIJ STALEN CUVES BLIJFT DE WIJN TOT IN DECEMBER ‘SUR LIE’
klei en kalk
Druiven:sauvignon blanc
Oogst:mechanisch
klei en kalk
Druiven:pinot noir
Oogst:mechanisch
kalkhoudende leem
Druiven:Sauvignon blanc, Viognier, Muscat
Oogst:mechanisch geoogst
VERGIST IN ROESTVRIJ STALEN CUVES GEDURENDE 30 DAGEN OP 16 - 18 GRADEN; DAARNA TERUGKOELING TOT -4 GRADEN OM WIJNSTEENZUUR TE LATEN KRISTALLISEREN
klei en kalk
Druiven:sauvignon blanc
Oogst:mechanisch
VERGISTING IN ROESTVRIJ STALEN CUVES; DAARNA 6 MAANDEN LAGERING IN DEELS VATEN EN DEELS FOUDRES
klei en kalk
Druiven:pinot noir
Oogst:mechanisch
vergisting in roestvrij stalen cuves; daarna 6 maanden lagering in deels vaten en deels foudres
klei-kalk bodem
Druiven:pinot meunier
Oogst:handgeplukt
de schillen van de Pinot Meunier druiven blijven na het persen heel even in contact met het sap om smaak en kleur af te geven (saignée rosé). de wijn heeft malolactische gisting ondergaan en is gedeeltelijk in kleine fusten gevinifieerd en houtgelagerd.
HELDER GELE WIJN MET AROMA’S VAN PERZIK, WAT BOTER MAAR VOLDOENDE FRISHEID EN EEN NOOTACHTIGE AFDRONK
rotsachtig met klei en kalksteen
Druiven:85% Syrah, 15% Grenache
Oogst:handgeplukt
de druiven worden, gebruik makend van natuurlijke gisten, vergist in betonnen cuves. Gedurende 12 maanden is 30% van de wijn gerijpt in barriques en 70% in houten fusten . De wijn is niet gefilterd.
EEN KRACHTPATSER MET EEN MOOIE AARDSE EN KRUIDIGE PINOT NOIR GEUR EN SMAAK.
zand-kalk
Druiven:pinot noir
Oogst:handgeplukt
TIJDENS DE OOGST WORDEN DE DRUIVEN GESELECTEERD EN ONTSTEELD; EEN KOUDE INWEKING VAN 9 DAGEN EN EEN VERGISTING VAN 6 DAGEN; LAGERING OP HOUTEN VATEN; DE WIJN WERD NIET GEKLAARD EN GEFILTERD.
TIJDENS DE OOGST WORDEN DE DRUIVEN GESELECTEERD EN ONTSTEELD; EEN KOUDE INWEKING VAN 7 DAGEN EN EEN VERGISTING VAN 10 DAGEN; LAGERING OP HOUTEN VATEN (35% NIEUW)
zand-kalk
Druiven:pinot noir 60 jaar oude stokken
Oogst:handgeplukt
tijdens de oogst worden de druiven geselecteerd en ontsteeld; een koude inweking van 7 dagen en een vergisting van 10 dagen; lagering op houten vaten (35% nieuw) ; de wijn werd niet geklaard en gefilterd.
zand-kalk
Druiven:Pinot Noir
Oogst:handgeplukt
Tijdens de oogst worden de druiven geselecteerd en ontsteeld; een koude inweking van 8 dagen en een vergisting van 10 dagen; lagering op houten vaten (30% nieuw) ; de wijn werd niet geklaard en gefilterd.
zand-kalk
Druiven:Pinot Noir
Oogst:handgeplukt
een koude inweking van 4 dagen en daarna vergisting van 10 dagen en een lagering van 10 maanden in gedeeltelijk roestvrij stalen cuves en gedeeltelijk in houten vaten; de wijn wordt niet geklaard en gefilterd.
klei-kalk bodem, terroir de Pierry, lieu-dit Les Brousses, halverwege de helling
Druiven:chardonnay
Oogst:handgeplukt
De wijn heeft malolactische gisting ondergaan en is gedeeltelijk in kleine fusten gevinifieerd en houtgelagerd. Het suikergehalte is maar 8 gram per liter, oftewel een Champagne Brut. Dat het ondanks het lage suikergehalte een super vriendelijke champagne is, komt door de klassieke manier van champagne maken die Bruno Michel er op nahoudt.
CHAMPAGNE MET EEN FIJNE MOUSSE, EEN NOOTACHTIGE GEUR EN EEN FRISSE EN ZACHTE SMAAK.
klei en kalk
Druiven:Pinot Meunier 50%, Chardonnay 50%
Oogst:handgeplukt
de wijn heeft malolactische gisting ondergaan en is in kleine fusten gevinifieerd. Een lagering in kleine vaten. Het suikergehalte is slechts tot 8 gram per liter, oftewel een Champagne Brut. Dat het ondanks het lage suikergehalte (brut) een super vriendelijke champagne is, komt door de klassieke manier van champagne maken die Bruno Michel er op nahoudt.
DE DRUIVEN WORDEN VERGIST EN 12 MAANDEN GERIJPT IN HOUTEN VATEN.
klei-kalkbodem van de Haute Vallée de Limoux.
Druiven:chardonnay, chenin, mauzac
Oogst:handgeplukt
mergel, klei en kalk op een hoogte van 300 meter
Druiven:cortese
Oogst:handgeplukt
de druiven worden licht geperst en deels vergist in roestvrij stalen cuves en deels in grote houten vaten. Tijdens het hele proces wordt geen sulfiet toegevoegd. Het koolzuurgas wordt net voor de botteling aan de wijn toegevoegd.
DE DRUIVEN WORDEN, MET NATUURLIJKE GISTEN, VERGIST IN BETONNEN CUVES. DE WIJN IS 12 MAANDEN IN HOUTEN FUSTEN GERIJPT EN IS NIET GEFILTERD.
rotsachtig met klei en kalksteen
Druiven:syrah, grenache
Oogst:handgeplukt
De druiven worden, met natuurlijke gisten, vergist in betonnen cuves. De wijn is 12 maanden in houten fusten gerijpt en is niet gefilterd.
DE DRUIVEN WORDEN VERGIST MET NATUURLIJKE GISTEN. TIJDENS HET HELE PROCES WORDT GEEN SULFIET TOEGEVOEGD.
klei met kiezel
Druiven:gamay
Oogst:handgeplukt
de druiven worden vergist met natuurlijke gisten. tijdens het hele proces wordt geen sulfiet toegevoegd. voor de botteling wordt de wijn maar een heel klein beetje gefilterd.
mergel, klei en kalk op een hoogte van 300 meter
Druiven:cortese
Oogst:handgeplukt
de druiven worden licht geperst en deels vergist in roestvrij stalen cuves en deels in grote houten vaten. Tijdens het hele proces wordt geen sulfiet toegevoegd.
VOLLE, RONDE WIJN MET AROMA VAN ZACHT BOSFRUIT, KERSEN EN LICHTE KRUIDIGHEID (WITTE PEPER). IN DE ZEER LANGE AFDRONK VOL RIJPE KERSEN MET EEN HINT VAN LAURIER
kalk-mergel
Druiven:barbera
Oogst:handgeplukt
leemachtige klein
Druiven:sauvignon blanc 20%, semillon 40%, muscadelle 40%
Oogst:gedeeltelijk met de hand geoogst en op tri-tafels geselecteerd
kalkheuvels
Druiven:brachetto d’acqui
Oogst:handgeplukt
na persing volgt een koude inweking van het druivensap gedurende een week. Daarna wordt het sap in de autoclave (gesloten vergistingstank) vergist tot 6% alcohol. Daarna wordt de gisting onderbroken door het wegfilteren van de resterende gistcellen en zo ontstaat er een verfrissende licht zoete en licht mousserende wijn met een laag alcoholpercentage.
HEEL AROMATISCH, WIT FRUIT IN DE SMAAK EN EEN VERLEIDELIJK LICHTE MOUSSE. ‘NECTAR VAN DE GODEN’ ZO NOEMEN ZE DE MOSCATO D’ASTI IN PIEMONTE.
kalk-mergel
Druiven:moscato
Oogst:handgeplukt
Na persing wordt het druivensap vergist tot 2% alcohol. Daarna wordt de gisting gestopt door het wegfilteren van de gistcellen en wordt de wijn bewaard op een temperatuur van 0 graden. Voor de botteling wordt de vergisting in een autoclave (gesloten cuve) weer op gang gebracht totdat een alcoholpercentage van 5,5 is bereikt. Daarna worden de resterende gistcellen weer weg gefilterd, daardoor komt er een mousse in de wijn en blijft het alcohol percentage laag.
kalk-mergel
Druiven:barbera
Oogst:handgeplukt
na de vergisting van de Barbera druif, wordt de wijn twee jaar
gerijpt in kleine houten vaten.
VOOR DE VERGISTING WORDT 50% VAN DE DRUIVEN VOOR 4 UUR INGEWEEKT BIJ EEN TEMPERATUUR VAN 10 GRADEN. NA HET PERSEN WORDT HET SAP VERGIST IN ROESTVRIJ STALEN CUVES
kalkheuvels
Druiven:sauvignon blanc
Oogst:handgeplukt
voor de vergisting wordt 50% van de druiven voor 4 uur ingeweekt bij een temperatuur van 10 graden. na het persen wordt het sap
vergist in roestvrij stalen cuves en daarna 9 maanden gerijpt ‘sur lie’.
LICHT GEPERST EN GEFERMENTEERD IN ROESTVRIJSTALEN CUVES; OPVOEDING UITSLUITEND IN CUVES OM DE PRIMAIRE AROMA’S TE BEHOUDEN
klei/kalk aan de west zijde van de Rhône
Druiven:Clairette,Grenache blanc, Bourboulenc
Oogst:handgeplukt
licht geperst en gefermenteerd in roestvrijstalen cuves; opvoeding uitsluitend in cuves om de primaire aroma’s te behouden.
wijngaarden liggen op 250 meter hoogte tussen de zee en de bergen
Druiven:montepulciano
Oogst:handgeplukt en de beste druiven worden eruit geselecteerd
de druiven worden zacht geperst en onder gecontroleerde temperatuur vergist in grote houten fusten. daarna 6 maanden gerijpt in barriques.
wijngaarden liggen op 250 meter hoogte tussen de zee en de bergen
Druiven:montepulciano
Oogst:met de hand geoogst
de druiven worden zacht geperst en onder gecontroleerde temperatuur vergist en gerijpt in gedeeltelijk betonnen vaten en gedeeltelijk in roestvrij stalen vaten.
DE DRUIVEN WORDEN ZACHT GEPERST EN OP EEN CONSTANTE TEMPERATUUR VERGIST IN BARRIQUES EN DAARNA 6 MAANDEN GERIJPT IN GROTE HOUTEN
wijngaarden liggen op 250 meter hoogte tussen de zee en de bergen
Druiven:chardonnay
Oogst:handgeplukt
de druiven worden zacht geperst en op een constante temperatuur vergist in barriques en daarna 6 maanden gerijpt in grote houten
vaten
kalkhoudende leem
Druiven:sauvignon blanc
Oogst:mechanisch geoogst
druiven worden voor het persen ontsteeld; de vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde geëmailleerde betonnen cuves op een temperatuur tussen 14 en 16 graden
mergel met ondergrond van kiezel
Druiven:chardonnay
Oogst:handgeplukt
directe persing en vergisting en lagering in houten vaten met
wekelijks battonage tot de malolactische gisting.
20-30 DAGEN IN HOUTEN VATEN VERGIST, EEN RIJPING VAN DE AFZONDERLIJKE WIJNEN GEDURENDE 12-14 MAANDEN IN NIEUWE HOUTEN VATEN; NA HET MENGEN EEN HOUTRIJPING VOOR 6 MAANDEN
tufsteen van de zuidelijke uitlopers van het Matra gebergte; overdag zonnig en warm ’s nachts een koele noorden wind
Druiven:kekfrankos, syrah, kadarka en cabernet franc
Oogst:handgeplukt
20-30 dagen in houten vaten vergist, een rijping van de
afzonderlijke wijnen gedurende 12-14 maanden in nieuwe houten vaten; na het mengen een houtrijping voor 6 maanden
GEDURENDE 20-25 DAGEN IN HOUTEN VATEN VERGIST, GEVOLGD DOOR EEN RIJPING VAN 12-14 MAANDEN IN NIEUWE HOUTEN VATEN
tufsteen van de zuidelijke uitlopers van het Matra gebergte; overdag zonnig en warm ’s nachts een koele noorden wind
Druiven:pinot noir
Oogst:handgeplukt
ronde wijn met zacht fruit van bramen en blauwe bessen met aroma van zoethout, een laurierachtig bittertje in de afdronk.
klei en tufsteen
Druiven:furmint, hárslevelü
Oogst:handgeplukt
door edele rotting aangetaste druiven worden toegevoegd aan onvergiste druivenmost en daarna geperst en langzaam vergist
(minimaal 12 maanden) en een paar jaar in houten vaten gerijpt.
VERGISTING IN ROESTVRIJ STALEN CUVES GEDURENDE 1 MAAND; DAARNA 12 MAANDEN LAGERING IN EIKEN VATEN
klei, kiezel, kalk
Druiven:merlot 70%, cabernet franc 20%, cabernet sauvignon 10%
Oogst:handgeplukt
vergisting in roestvrij stalen cuves gedurende 1 maand; daarna 12 maanden lagering in eiken vaten
INTENS ROOD KERSENFRUIT MET MOOIE MINERALITEIT EN EEN HINT VAN PRUIMEN EN LAURIER.
zand en grind op een zeldzame versteende koraal bodem
Druiven:Grenache, Mourvèdre, Syrah, Cinsault
Oogst:machinaal
kalkhoudende leem
Druiven:merlot
Oogst:mechanisch geoogst
druiven worden voor het persen ontsteeld; de vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde geëmailleerde betonnen
cuves
klei, kalk en zandsteen
Druiven:Rolle (Vermentino)
Oogst:machinaal
na een maceration pelliculaire worden de druiven geperst en vergist in roestvrij stalen cuves met 6 weken ‘sur lie’.
VAN DEZE WIJN WORDT JAARLIJKS SLECHTS 2 VATEN VAN 600 LITER GEMAAKT, WAARVAN SLECHTS ÉÉN VAT (800 FLESSEN) OP DE MARKT KOMT.
Twee kleine percelen, waarop de wijnstokken geplant zijn door grootvader Séraphin Sabon.
Druiven:geheim
Oogst:handgeplukt en zorgvuldig geselecteerd
van deze wijn wordt jaarlijks slechts 2 vaten van 600 liter gemaakt,
waarvan slechts één vat (800 flessen) op de markt komt.
AROMATISCHE WIJN MET AROMA’S VAN WITTE BLOEMEN, PEER EN PERZIK, KARDEMOM. IN DE SMAAK LICHT VETTIG MET GELE APPEL FRISSE ZUREN.
klei/kalkbodem
Druiven:pinot auxerrois
Oogst:handgeplukt en geselecteerd op rijpheid
vergisting in roestvrij stalen cuves; geen gebruik van kunstmatige gisten; opvoeding sur lie.
klei-achtige grond, vermengd met grind
Druiven:Chardonnay 70%, Chenin 20%, Pinot Noir 10%
Oogst:handgeplukt
Alleen tête de cuvée, oftewel alleen het sap van de eerste persing wordt gebruikt. De wijn wordt gemaakt volgens de traditionele
methode van mousserende wijn maken. Dus een tweede gisting op de fles van in dit geval minimaal 18 maanden.
TOEGANKELIJKE WIJN MET AROMA’S VAN ZACHT ROOD FRUIT, EEN KLEIN BEETJE LAURIER EN EEN UITBUNDIG SMAAKPALLET VAN ROOD FRUIT, KRUIDNAGEL EN ZELFS CEDER EN LAVENDEL.
zand met kiezel. Op 1.30 meter diepte een grondwaterspiegel met zilt water
Druiven:merlot
Oogst:’s nachts en handgeplukt
zand met kiezel. Op 1.30 meter diepte een grondwaterspiegel met zilt water
Druiven:chardonnay
Oogst:’s nachts en handgeplukt
langzame persing continu onder Co2 koele inweking gedurende 5 dagen, vergisting gedurende 25 dagen in een betonnen cuve op 16
graden; daarna gedurende twee maanden twee-wekelijkse battonage
KOELE INWEKING, VERGIST IN EEN BETONNEN CUVE OP 16 GRADEN; GEDURENDE TWEE MAANDEN TWEE-WEKELIJKSE BATTONAGE EN LICHTE HOUTRIJPING
zand met kiezel. Op 1.30 meter diepte een grondwaterspiegel met zilt water
Druiven:chardonnay
Oogst:’s nachts en handgeplukt
koele inweking, vergist in een betonnen cuve op 16 graden;
gedurende twee maanden twee-wekelijkse battonage en lichte houtrijping
klei/kalk en rolkeien
Druiven:grenache, syrah, mourvèdre, cinsault
Oogst:handgeplukt en zorgvuldig geselecteerd
volledig ontsteeld en vergist in temperatuur gecontroleerde cuves; opvoeding in grote houten foudres en 600 liter vaten.
kleizand en kalkzand met stenen van de helling van Mont Ventoux
Druiven:Grenache 50%; Carignan 50%. De Grenache stokken dateren van 1902.
Oogst:vroeg in de ochtend (voor de koelte) handgeplukt
de druiven worden gedeeltelijk ontsteeld en gekneusd en in temperatuur gecontroleerde roestvrij stalen cuves in ongeveer
20 dagen vergist. Ongeveer 25% van de wijn kreeg een houtrijping van 10 maanden. Wijn is wel biologisch gemaakt, maar nog niet gecertificeerd.
TRADITIONELE VERGISTING GEDURENDE 18 – 21 DAGEN EN DAARNA LAGERING IN ROESTVRIJ STALEN CUVES
zanderige leemgrond met zwarte kiezel
Druiven:80% tannat van uitzonderlijk oude stokken; tot wel 200 jaar oud! 20% Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon
Oogst:door groene oogst wordt de opbrengst laag gehouden 50 hl/ha en handgeplukt
21 – 25 dagen vergisting en daarna lagering in nieuwe houten vaten voor 12 maanden
STEVIGE WIJN MET RIJKE AROMA’S VAN KLEIN ROOD BOSFRUIT. SOEPELE EN LANGE AFDRONK
zanderige leemgrond met zwarte kiezel
Druiven:60% tannat en 40% cabernet franc en cabernet sauvignon
Oogst:door groene oogst wordt de opbrengst laag gehouden 50 – 60 hl/ha en handgeplukt
traditionele vergisting gedurende 18 – 21 dagen en daarna lagering in roestvrij stalen cuves
zand en klei/kalk
Druiven:roussanne, clairette, bourboulenc, grenache blanc
Oogst:handgeplukt en zorgvuldig geselecteerd
kleizand en kalkzand met stenen van de helling van Mont Ventoux
Druiven:Grenache 35%, Syrah 30%, Mouvèdre 20%, Carignan 15%
Oogst:vroeg in de ochtend (voor de koelte) handgeplukt
80% van de duiven worden ontsteeld, gedeeltelijk gekneusd; gedeeltelijke maceration carbonique; vergisting gedurende 2 weken op maximaal 32 graden; regelmatige remontage (rondpompen van wijn over de schillen voor maximale extractie). Wijn is wel biologisch gemaakt, maar nog niet gecertificeerd.
VOOR EEN NACHT INWEKEN WAARBIJ ALLEEN HET LEKSAP WORDT GEBRUIKT; VERGISTING GEDURENDE 2 WEKEN OP 16 GRADEN.
kleizand en kalkzand met stenen van de helling van Mont Ventoux
Druiven:mourvèdre, grenache, syrah
Oogst:handgeplukt
voor een nacht inweken waarbij alleen het leksap wordt gebruikt; vergisting gedurende 2 weken op 16 graden.
MAÇERATION PELLICULAIRE, PNEUMATISCHE PERSING, STATISCHE DÉBOURBAGE, VERGISTING GEDURENDE 2 WEKEN OP 16 GRADEN
kleizand en kalkzand met stenen van de helling van Mont Ventoux
Druiven:Grenache, Viognier, Roussanne, Clairette, Rolle
Oogst:vroeg in de ochtend (voor de koelte) handgeplukt
maçeration pelliculaire, pneumatische persing, statische débourbage, vergisting gedurende 2 weken op 16 graden; wijn blijft tot december/januari op lie
vulcanische heuvel aan de noordkant van het Balaton meer
Druiven:zeus, een kruising van bouvier en ezerjó
Oogst:late harvest en handgeplukt
DROGE MINERALE WIJN (VULCANISCH TERROIR), AROMA’S VAN WITTE BLOEMEN, KRUIDIGHEID EN EEN LANGE AFDRONK.
vulcanische heuvel aan de noordkant van het Balaton meer
Druiven:pinot gris (Szürkebarát)
Oogst:handgeplukt
vulcanische heuvel aan de noordkant van het Balaton meer
Druiven:pinot gris (Szürkebarát)
Oogst:handgeplukt
vergisting in roestvrij stalen fusten en een deel op barriques daarna lagering in grote houten fusten.
VERGISTING IN ROESTVRIJ STALEN FUSTEN; DAARNA LAGERING IN GROTE FUSTEN.
vulcanische heuvel aan de noordkant van het Balaton meer
Druiven:olaszriesling (ook wel genoemd Italian riesling) en rijn riesling
Oogst:handgeplukt
Klei-kalkbodem van de Haute Vallée de Limoux.
Druiven:Arinarnoa
Oogst:Handgeplukt
De druiven worden in roestvrij stalen tanks vergist en 6 maanden gerijpt. Daarna een houtlagering van 9 maanden in Franse en
Amerikaanse eiken vaten.
kalkhoudende leem
Druiven:picpoul
Oogst:mechanisch geoogst
druiven worden voor het persen ontsteeld; de vergisting vindt plaats in temperatuur gecontroleerde geëmailleerde betonnen
cuves op een temperatuur tussen 14 en 16 graden
klei/kalk en rolkeien
Druiven:grenache, syrah, cinsault
Oogst:handgeplukt en zorgvuldig geselecteerd
ontsteeld en vergist in temperatuur gecontroleerde cuves houtopvoeding gedurende 12 tot 15 maanden, vooral in foudres en gedeeltelijk in barriques
ONTSTEELD EN VERGIST IN TEMPERATUUR GECONTROLEERDE CUVES OPVOEDING ALLEEN IN CUVES OM DE PRIMAIRE AROMA’S TE BEHOUDEN.
klei/kalk aan de westkant van de Rhône
Druiven:grenache, cinsault, syrah
Oogst:handgeplukt en zorgvuldig geselecteerd
ontsteeld en vergist in temperatuur gecontroleerde cuves; opvoeding alleen in cuves om de primaire aroma’s te behouden.